Digital boost day

Vandaag was het Digital Boost Day. Hierin volgde ik de workshop met Jan Vanthienen over hoe je altijd een ja kunt krijgen in voornamelijk de verkoop. Als 2de workshop volgde ik die van Astrid Van Damme, waarin ze ons wat meer verteld heeft over verschillende tools die Google aanbied, om onder andere je professionele leven makkelijker te maken.

Jan Vanthienen gaf ons zijn 3 geheimen waarmee je altijd een JA zult krijgen van bijvoorbeeld klanten. Het eerste geheim was dat je zelf meer moet zwijgen en open vragen moet stellen. Hierdoor geef je de klant het gevoel dat je naar ze luistert en kom je te weten wat deklant precies wil. Het 2de geheim was dat je nooit vragen mag beantwoorden, maar dat je zel een vraag terug moet stellen. Zo is het mogelijk om je gesprek gaande te houden. Het 3de geheim was dat je nooit emails zou moeten beantwoorden. In plaats daarvan moet je binnen de 4 uur terugbellen. Hierbij vermijd je pingpong- emails en is het mogelijk om een betere relatie op te bouwen met de klant.

Astrid Van Damme werkt bij Google Digital Atelier en leerde ons alles omtrent Google Workspace. Ze leerde ons een aantal programma’s kennen waarmee we al redelijk bekend zijn, bijvoorbeeld Google Slides, Docs, Drive, Meet en natuurlijk ook Gmail. Ook toonde ze ons aan dat er ook een aantal minder bekende/ gebruikte bestaan. Een voorbeeld hiervan is Google Sites. Dit is een platform waar je eigenlijk een eigen site kunt bouwen met alle informatie die je ingebracht hebt in je Google account. Dit is ook een groot voordeel volgens Astrid, want alles is gelinkt met elkaar en alles wat binnen de Google Worspace plaatsvindt, kan je gemakkelijk met elkaar in connectie brengen. Deze sessie werd wel een aantal keer verstoord door jongeren die mensen uit de sessie verwijderden en de sprekers gemuted hadden etc. Maar ondanks dat was het toch een zeer leerrijke sessie.

Geef een reactie